1 min læsning Økonomi

Lånetyper til boligkøb

Forrige Næste

Inden du køber ny bolig, kan det være smart at få vejledning fra en uvildig økonomisk rådgiver. Har du allerede flere lån, kan de også hjælpe dig med at samle dem for at spare dig penge, før du indhenter nye lånetilbud fra bankerne.

Realkreditlån

Realkreditlånet er kun en mulighed, for dig som køber ejerbolig. Her finder du de absolut billigste lån på markedet fra realkreditinstitutter, som kan dække 80% af boligens pris. 5% af boligens værdi samt det vi kalder tinglysning, skal du selv betale kontant. De resterende 15% kan du få dækket af et banklån.

Banklån

Når du søger om et banklån til huskøb, kategoriseres lånet som et investeringslån og har en lavere rente end forbrugslån. Med dit boligkøb vil banken ofte kunne dække 15% af boligens værdi. Det er en rigtig god ide at indhente flere tilbud fra bankerne, så du kan udvælge det bedste.

Privatlån

Hvis din familie eller dine venner låner dig penge, kaldes det et privatlån. Disse lån er ofte uden renter og gebyrer og er derfor en billig løsning. Bagsiden kan være, at det kan være svært at skylde penge til folk man kender eller holder af. Tager du et privatlån, er det derfor vigtigt at definere en klar skiftlig aftale om tilbagebetaling af lånet.

Mere fra Kinbo