3 min læsning Hjemme

3-trins nedskæringsplan til et mindre hjem

Forrige Næste

At flytte ind i et nyt hjem er ofte bittersødt. Forandring er spændende, men det kan også være lidt trist at forlade et hjem fyldt af gode minder. Nedskæring kan være vanskeligt fordi et mindre sted betyder, at du ikke har plads til alle dine nuværende ejendele.

Men, det er også en mulighed for fornyelse, eller at starte forfra. Uanset hvad, så står du nu og skal fylde dit nye sted med de ting, du virkelig sætter pris på.

Her er tre trin til nedskæring uden at ofre dine meningsfulde ejendele.

1. Udtænkning af planen

Tag en tur til dit nye sted og mål størrelsen på rum og opbevaringsområder. Dette vil være din guide til, hvor meget du kan tage med dig. Det er bedre at undervurdere end at overvurdere.

Gå igennem dit nuværende, rum for rum, mens du beslutter dig for hvad du skal beholde og skille dig af med. At flytte er et stort arbejde. Du behøver ikke gøre hele arbejdet i en omgang. Planlæg hellere at gøre en smule hver dag, og giv selv ekstra tid, så processen ikke bliver forhastet.

Når du går igennem dine ting, bestem dig først for hvilke møbler du tager med. At arbejde fra stort til småt vil give dig en bedre fornemmelse for, hvor meget plads du har at gøre godt med.

2. Sorter dine ejendele

Skal du bruge den? Det er let at overbevise dig selv om, at du måske får brug den der 10 år gamle skjorte med pletter på. Men, hvis du ikke har brugt i løbet af det sidste år, vil du sandsynligvis ikke få det senere.

Skil dig af med duplikater. Har du flere kaffekander eller flere sæt porcelæn? Hvis du kun bruger et ad gangen, behøver du måske ikke at beholde begge.

Når du sorterer: følg en streng ja/nej-politik. Ikke noget “måske”. Lav en ja-bunke og en nej-bunke og tving dig selv til at vælge. Hvis du ikke er helt overbevist om, at genstanden fortjener et ja, så er det et nej. “Måske” bunker vil bare resultere i mere arbejde senere.

Beslut hvordan du deler din nej-bunke op. Selvom du ikke har eller får brug for disse ting længere, kunne de sikkert gavne en anden. Særlige genstande kan overleveres til venner eller familiemedlemmer. Møbler, husholdningsartikler, tøj og andre ting i god stand kan sælges på et loppemarked eller hjemmesider som DBA med flere. Du kan også vælge at donere ting til velgørende organisationer. Flere af disse tilbyder afhentning, som også gør din opgave lettere. Alt, der er beskadiget, slidt eller ikke kan repareres kan du vurdere at sende til genbrugspladsen.

3. Bevar minder

Digitaliser billeder for at spare plads og del dem enkelt med familien. Fotoalbum fylder meget, og hvor ofte gennemgår du dem egentlig? Hæng en digital ramme op, og nyd alle dine billeder i et levende format.

Fotografer ting, der vækker gode minder, men som du ikke længere har plads til. Herved kan du se tilbage på disse minder uden egentlig at skulle beholde genstanden.

For at sikre, at dyrebare ting er i gode hænder, kan du give dem videre til dine børn, børnebørn eller nære venner. De vil elske gaven, og du kommer til at nyde at se genstanden blive brugt.

En anden strategi er at give gamle minder et nyt liv. Hvis du er lidt kreativ, kan gamle filmstumper, breve og fotos laves om til den perfekte scrapbog og blive en spændende fortælling om dine oplevelser. Eller, lav et tredimensionelt kunstværk at tingene. At samle dine minder ét sted vil gøre dem lettere at tage med sig og nyde.

Nedskæring er en følelsesmæssig proces. Du vil opdage ting, som du ikke har set i årevis og beslutte, hvad du skal gøre med dem. Giv dig selv lidt tid til at genkalde gode minder og tag derefter en beslutning om hvad du skal gøre. Husk dine pladsbegrænsninger. Tag det med dig, som er mest værdifuldt. Kun du kan beslutte, hvad du ikke kan undvære.

Forestil dig at du nu er færdig med din flytning, og du nyder dit nye sted omgivet af de bedste minder og følelsen af hjem.

Mere fra Kinbo