Trærækkerne

Træhuse i bæredygtigt byfællesskab

Vis billeder
  • Boligtype Lejlighed Rækkehus
  • Værelser 1-5
  • Eje Pris kommer
  • Leje Pris kommer

Trærækkerne opføres i det nye Aarhus K, som en bæredygtig bydel ved siden af Aarhus Å. Her kobles et autentisk stykke Aarhus i et nyt bymiljø med boliger, erhverv og faciliteter, der skaper et levende område med grøn natur i byen.

Med de nye boliger bliver du en del af et miljø, der skaber muligheder og grobund for mange forskellige livsstile, aktiviteter og interesser. Både for studerende, iværksættere, par, seniorer, solister, og familier. Her kan du gøre Aarhus til din egen by. Indflytning i de første boliger vil være muligt fra omkring 2024. flere boliger fra Aarhus K kommer snart på Kinbo.

Mangfoldigt område centralt i Aarhus
Åen og vandet lige udenfor døren
Nær byens uddannelsesinstitutioner
Bæredygtige boliger med værksteder og co-working faciliteter
Rekreativt byliv på dit dørtrin, med caféer og butikker

Aarhus K er en åbensindet bydel i rolige og trygge omgivelser, blot et stenkast fra midtbyen på den nedlagte og historiske industrigrund, hvor den gamle trælast i sin tid var placeret. Boligerne bygges så vidt muligt af genanvendt træ fra de eksisterende trælastbygninger.

Bydelen anses for at være et meget attraktivt sted at bo med stor mangfoldighed. Her bor du nær byens mange kulturelle tilbud og aktiviteter med direkte kontakt til naturen langs Aarhus Å, der snoer sig gennem byen. Trælasten er placeret nær byens uddannelsesinstitutioner og er godt forbundet med offentlige transportlinjer og cykelruter. For pendlere, er der direkte forbindelser på tværs af landet fra Hovedbanegården med tog eller bus. Et væld af indkøbsmuligheder i hele området gør placeringen meget praktisk i en travl hverdag eller for ældre, som ønsker kort afstand til deres ærinder.

Oplevelser

Swipe

Aarhus Å

Byens livsnerve med 32 km vandring eller rotur til Aarhus Bugt fra Solbjerg Sø.

Godsbanen

Byens hus for udstillinger, teater, oplæsning, musik og markeder, samt værksteder for medlemmer.

Botaniske Have

Haver og tropisk væksthus med plads til en gåtur og kaffe eller lære om eksotiske planter.

Aros

10 etager med kunst og byens bedste udsigt fra Your rainbow panorama på taget af ARoS.

Boligerne er udtænkt af landets dygtigste tegnestuer og udviklere med fokus på at skabe ikke bare boliger, men en bydel i højeste kvalitet. Projektet har modtaget en stor mængde indspil fra lokalmiljøet, kommunen og andre aktører. Her svares der i fællesskab på udformningen af fremtidens by-fællesskab, som huser bæredygtige løsninger, både hvad angår social og materiel bæredygtighed.

Lysforhold, lydforhold og den rummelige oplevelser er gennemtænkt med henblik på at skabe inkluderende arkitektur, der også skaber fokus på biodiversiteten omkring åen. Materialer fra tidligere bygningsmasser i området genbruges i de nye bygninger. Trælasten er DGNB Platin præ-certificeret til højeste niveau som bæredygtigt byområde.

Faciliteter

Rekreative områder
Delte værksteder
Coworking kontorer
Fælleshus
Fælles haver

Ceres Allé, Aarhus

Kreditering

Bygherre: Casa og PensionDanmark, arkitekter: LOOP Architects, MOE.

Billedkreditering: Bemærk venligst, at vi har brugt et lille antal billeder, hvor copyright-indehaverne ikke kunne identificeres. I disse tilfælde har det været vores antagelse, at sådanne billeder tilhører det offentlige domæne. Hvis du hævder ejerskab af nogen af de viste billeder og ikke er blevet korrekt identificeret, bedes du give os besked, og vi vil give en formel bekræftelse.