Rullestenen

Lejligheder i bæredygtigt og kreativt bofællesskab

Vis billeder
 • Boliger 47
 • Boligtype Lejlighed
 • Typologi Bofællesskab
 • Værelser 1-7
 • Størrelse 46-128m2
 • Eje 1.899.000-4.699.000
 • Planlægning
 • Byggefase
 • Overtagelse
  2023

Bæredygtigt bofællesskab i Musicon, Roskilde, den kreative kunstnerlandsby, der inviterer kultur og fællesskab ind i hverdagen. Bofællesskabet består af i alt 47 private ejerboliger, samt et stort fælleshus. Projektet bygger på en grundtanke om en udvidet og indbygget deleøkonomi, der underbygger de 3 største poster i privatøkonomien: bolig, bil og husholdning. Rullestenen er tiltænkt for folk med forskellige livssituationer: bl.a. for familier, skilsmissefamilier, par, solister eller seniorer. Her har du plads til et socialt liv i hverdagen med muligheden for at deltage i ugentlig fællesspisning.

Kompakte minimalboliger med fokus på fællesskab
Svanemærkede boliger
Delebilsordning med el-bil
Bliv del af et kulturrigt miljø
Bo centralt i Roskilde

Musicon er det nye og kulturelle kvarter i hjertet af en af Danmarks ældste byer, Roskilde. Tidligere har området været en betonfabrik, som nu er transformeret til en attraktiv bydel med en lys og kreativ atmosfære. Området er kendt for at rumme utraditionelle rammer, med begivenheder og kulturprojekter, som omdrejningspunkt for beboere og besøgende. I området kan du forvente god offentlig transport, korte cykeldistancer i nærmiljøet, bare få minutter fra Roskilde Station. Her har du masser af indkøbsmuligheder, apoteker, gode skoler og dagsinstitutioner i nærheden.

Oplevelser

Swipe

Rabalderparken

Populært aktivitetsområde, der kan lånes til udendørs-arrangementer og events.

Ragnarok Museum

Et kulturhistorisk samtidsmuseum med fokus på musik og ungdomskultur. Museet formidler den danske rock, pop og ungdomskulturs udvikling fra 1950'erne og frem. Året rundt afholdes der en lang række arrangementer og særudstillinger.

Containerstriben

Butiksgade af transformerede skibscontainere i hjertet af Musicon, som huser caféer, restauranter, butikker og virksomheder.

Rullestenen er tegnet af tegnestuen af C.F. Møller og er en alternativ bebyggelse, der tilbyder anderledes boformer end et traditionelt byggeri. Her har man skabt 6 samlede bebyggelser med et fælleshus og kompakte minimalboliger, der prioriterer fællesskab højt. Projektet består desuden af Svanemærkede træbyggerier med tilhørende varmepumper, solceller og fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse. På bagsiden af boligerne finder du grønne haverum beplantet med frugttræer og buske, der inviterer beboerne til at få grønne fingre.

Fælleshuset opføres i to etager og tilbyder spisesal/fælleskøkken, værksted, vaskeri, øvelokale, kontorarbejdspladser, tv-stue, gæsteværelser/teenage-afdeling m.m.. Dette er tiltænkt som et samlingspunkt i bebyggelsen. For cyklister er der indtænkt overdækket cykelparkering og depotrum.

Faciliteter

Fælleshus
Fællesvaskeri
Genanvendelse af regnvand
Tagterrasse
Terrasse
Balkon
Delebilsordning

Indfaldet, Roskilde

Kreditering

Billedkreditering: Bemærk venligst, at vi har brugt et lille antal billeder, hvor copyright-indehaverne ikke kunne identificeres. I disse tilfælde har det været vores antagelse, at sådanne billeder tilhører det offentlige domæne. Hvis du hævder ejerskab af nogen af de viste billeder og ikke er blevet korrekt identificeret, bedes du give os besked, og vi vil give en formel bekræftelse.