Egehaven

Seniorbofællesskab ved by og natur

Vis billeder
  • Boligtype Lejlighed
  • Typologi Seniorbofællesskab Seniorbolig
  • Værelser 1-4
  • Størrelse 45-91m2
  • Eje Pris kommer
  • Leje Pris kommer
  1. Planlægning

  2. Byggefase

  3. Overtagelse

Seniorbofællesskabet Egehaven bliver et nyt projekt tiltænkt seniorer i Egedals nye distrikt, der tilsammen skal huse 3000 nye boliger. Egehaven bliver et tilbud om 67 nye boliger til to målgrupper i alderen 55-65 og 65-75. Lejlighederne egner sig til solister og par i deres seniorliv, hvor drømmen er at have sin egen lejlighed med adgang til at dyrke et stærkt fællesskab med gode muligheder for et rigt og aktivt liv.

Projektets vision er at skabe gode faciliteter til mennesker i deres bedste alder, hvor der er rum og plads til at dyrke interesser og relationer. Det skal skabe grobunden for et aktivt og socialt liv, hvor fælleshuse, køkkener, haver, orangerier, bålsteder og værkstedsfaciliteter skal give dig rum og plads til at udfolde dig. Her har du mulighed for at sammensætte dit liv med dine behov og interesser i et nærværende miljø.

Seniorboliger med fællesskabsmiljø
Faciliteter til dine behov og interesser
Fælles haver, orangerier og værksteder

Naboskab og tryghed er to nøgleord, som arkitekterne har taget med sig i udviklingen. Her er der taget højde for at udendørsarealer og landskabet er tydeligt markeret og oplyst, så der er sikkert at befærde sig, ung som ældre. I området har arkitekturen også fokus på at facilitere det sporadiske møde, som kan være med til at skabe et godt naboskab og nye relationer. Grønne nicher er bl.a. tænkt ind i bl.a. balkoner, som skal bidrage til bedre muligheder for kontakt med naboerne.

De grønne områder er delt ind i to zoner. Den spiselige have med æbletræer, bær-buske, frugthaver med et tilhørende orangeri. Her har du plads til at gå på have-arbejde osv. Den aktive have tilbyder bl.a. værkstedsfaciliteter, hobby-områder og et mere vildt landskab som afspejler Egedal City-områdets oprindelige natur.

De to bygingsdele er konstrueret med et identisk grundplan, men møder landskabet på forskellige måder, der tilpasser sig naturen. Havens hække og mure skaber overgange fra private områder omkring bygningen og over til de mere offentlige og nærtliggende områder, imens fællesområder indkapsler sig i arkitekturens indre gårdrum.

Arkitekturens udtryk og stil er skabt med reference til den landlige arkitektur, som dominerer området for Egedal kommune.

Faciliteter

Tagterrasse
Balkon
Fælles haver
Fælles orangerier
Delte værksteder

Byvej, Stenløse

Kreditering

Billedkreditering: Bemærk venligst, at vi har brugt et lille antal billeder, hvor copyright-indehaverne ikke kunne identificeres. I disse tilfælde har det været vores antagelse, at sådanne billeder tilhører det offentlige domæne. Hvis du hævder ejerskab af nogen af de viste billeder og ikke er blevet korrekt identificeret, bedes du give os besked, og vi vil give en formel bekræftelse.